Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Mosede Havn er motiv for støtteplakat

Lokal kunstner har lavet plakat til støtte for Ukraine. SE PLAKATEN HER

Hver gang minimum 200 kroner tikker ind på kontoen hos Strandkirkefællesskabets indsamling til Mission Østs hjælp i Ukraine på MobilePay 74 24 42, så kan giveren få den takkeplakat, som Mathias Schwartz Kirkegaard har designet til formålet.

”Jeg har selv for fem år siden besøgt Kyiv og Lviv i Ukraine, hvor jeg oplevede et fantastisk land, hvor der også er et rigt foreningsliv. Nu aner jeg ikke, hvor meget af det jeg kan genkende, når jeg besøger landet næste gang”, forklarer Mathias Schwartz Kirkegaard.

Det er ikke bare et tilfældigt motiv fra Mosede havn, for der er tænkt over symbolikken: ”Der er selvfølgelig farverne fra det ukrainske flag, men birketræet er formet af vinden fra øst, og derfor slynger den sig med lygtepælen i et møde mellem natur og kultur”, forklarer Mathias Schwartz Kirkegaard.

Mosede havn som motiv er for kunstneren i sig selv også et symbol på et møde mellem natur og kultur, for det er en menneskeskabt havn, der i sin tid blev bygget på pæle ude i vandet - kun landfast med en bro. På plakaten er der også en mur, der går ned gennem billedet, men bænken lokker måske beskueren til at kravle op og kigge over på den anden side?

”Når jeg tænker på Kyiv, som jeg besøgte, så mindede byen på mange måder om en ganske almindelig europæisk storby. Med plakaten vil jeg forsøge at minde os andre om, at det vi ser omkring os, og smilene i hinandens ansigter, også kan minde os om Ukraine” uddyber Mathias Schwartz Kirkegaard, inden han tilføjer: ”Og så skal vi selvfølgelig samle penge ind til nødhjælp”.

Rent praktisk kommer det til at foregå sådan, at alle der donerer minimum 200 kroner på MobilePay nummer 74 24 42 – og meget gerne et større beløb – kan hente en plakat i ’Strandkirkens Genbrug’, hvis donoren har lyst. Det er også muligt bare at donere et valgfrit beløb - uden at hente en plakat. I butikken skal man bare vise sin kvittering fra historikken i MobilePay.

Genbrugsbutikken ligger på Karlslunde Strandvej 76, og de har allerede fået den første stak plakater fra trykkeriet. Det er virksomheden Fila Offset i Karlslunde landsby, der trykker plakaterne uden beregning – og der vil løbende blive fyldt op i genbrugsbutikken. Det er også muligt at afhente en plakat i Karlslunde Strandkirke efter gudstjenesten om søndagen.

Hvis man allerede har doneret til Ukraine ved Strandkirkefællesskabets "normale" indsamling på nummeret 21072, så kan man også hente en plakat i genbrugsbutikken eller i kirken efter gudstjenesten. 

Sognet i Karlslunde Strandkirke har i mange år støttet nødhjælps- og udviklingsarbejdet i Mission Øst gennem Strandkirkefællesskabet. Organisationen blev stiftet for at afhjælpe den store fattigdom i de tidligere østbloklande, da Sovjet kollapsede. Organisationen er derfor på hjemmebane i den russisksprogede verden.

’Strandkirkefællesskabet’ er et giverfællesskab, en slags fond, som sognet bruger til at samle ind til aktiviteter i sognet, i Danmark og ude i resten af verden. Pengene bliver sendt videre til Mission Øst. Strandkirkefællesskabet bliver årligt revideret og er godkendt af Indsamlingsnævnet til offentlige indsamlinger. Strandkirkefællesskabet har ved to gudstjenester i sognekirken allerede indsamlet 40.523,50 kroner til Mission Østs nødhjælp til Ukraine.